banner
Kamers Faciliteiten Prijzen Uitstaptips Ligging Contact
Leugenbrugweg 30, 3680 Maaseik  

Uitstaptips

Aldeneik is een prachtig klein dorpje, gelegen bij de stad Maaseik.

U kan er op aanvraag de mooie romaanse kerk bezoeken. Een gids kan u meer vertellen over de legende van de steen die in de kerk aanwezig is en over de rozenlegende van Harlindis en Relindis.

Op wandelafstand van de B&B liggen de wijngaarden van wijndomein 'Aldeneyck'. De meermaals tot beste witte wijn
van België bekroonde Pinot Blanc is voor de liefhebbers zeker het proeven waard!

Fietsers kunnen gemakkelijk hun tocht voortzetten, het gasthof ligt immers op het fietsroutenetwerk.

Onthaasten komt hier zeker aan bod. Het achterliggende recreatiegebied geeft voldoende mogelijkheid tot wandelen in een rustige en groene omgeving. De verharde paden situeren zich gedeeltelijk rond een grote visvijver en een aangelegd strandje. Er zijn ook fijne rustige plekjes en zitbanken die bij mooi weer
uitnodigen tot een picknick.

Shoppen
kan u in ‘Maasmachelen village’, Maastricht(Nl) en Aken(D).

Ouders die in de buurt van hun kinderen willen verblijven wanneer ze een kamp volgen bij Sporta kunnen hier steeds terecht, het complex ligt op wandelafstand.

Sinds kort heeft Maaseik het gloednieuwe zwembad
'Aqua Droom' geopend.

Watersporters voelen zich aan de Maas altijd in hun element. Privélessen waterskiën, blootvoeten of wakeboarden zijn op aanvraag te organiseren.

Een boottocht over de Maas spreekt bij de meeste toeristen tot de verbeelding. Op een mooie zomerdag is dit één van de topattracties.

Een bezoekje aan het witte stadje Thorn, gelegen op ongeveer 10 km van de B&B, behoort voor iedereen tot de mogelijkheden.

Aldeneik ligt op 2 km van de stad Maaseik.
Op de markt en in het centrum zijn er talrijke restaurants en terrasjes. Ook langs de Maas zijn er mogelijkheden te over om lekker te eten of van een drankje of een ijsje te genieten.

Maaseik staat o.a.bekend voor de musea en tentoonstellingen.

Onlangs opende het Selbach Museum, hier kan u schilderijen bewonderen van diverse grote schilders. Op de derde verdieping kan u een poppenmuseum bezoeken. Verder kan u een bezoekje brengen aan het regionaal archeologisch museum.

Er wordt ook een grootse tentoonstelling gewijd aan de gebroeders Van Eyck, de schilders van het Lam Gods. Dit museum ligt in de Capucijnenkerk en kan je iedere zondag van 14-16 uur bezoeken onder leiding van een gids (vertrek bij toerisme Maaseik).

Wenst u de belangrijkste kerkschat van Limburg te zien?
Begeef u dan naar de schatkamer van de Sint-Catharinakerk waar u onder andere de Codex Eyckensis, het oudste evangelieboek van de Benelux, kan bewonderen.

In de zomer rijdt er ook een toeristisch treintje langs alle mooie historische plaatsen van Maaseik.

Meer info over de toeristische attracties vindt u op www.maaseik.be.

Top

 fotofietsfotowijnboerfotokerk
 
cheap yves saint laurent bags yves saint laurent Satchel outlet celine handbags online yves saint laurent handbags sale yves saint laurent crossbody wallet replica hermes belt kit 38mm celine bag online mulberry women's bags yves saint laurent wallet hermes belt how much yves saint laurent belt sale louis vuitton sac 01 chevy blazer replica hermes pillows mulberry femme celine bag price hermes belt size chart men celine bag replica celine outlet bags yves saint laurent clutch purse